ICT anno 2022

Irene joined
Klaas joined
Arnoud joined
Jeannette joined
Marco joined
Bart joined
Sjack joined
Kathinka joined
Anna joined
Stan joined
Celia joined

ICT anno 2022

De stofwolk die de corona pandemie heet is groot en deels neergedaald en dat zorgt er voor dat de balans opgemaakt kan worden. Wat hebben we nou eigenlijk  geleerd van deze 2,5  jaar durende periode?

Eén ding is duidelijk, thuis- en/of hybride werken is here to stay.  De uitdagingen van vandaag en de vernieuwingen voor morgen binnen de IT-sector? We hebben er een aantal voor jou op een rijtje gezet. 

WIFI

“Vroeger was alles beter…” Nou, alles is een groot woord. Ik kom zelf  nog uit de tijd dat er geen internet was. Sterker nog, ik had pas op latere leeftijd een mobiele telefoon en daar zat nog geen internet op. Onlangs vroeg ik mij hardop af hoe ik vroeger in vredesnaam wist waar mijn vrienden waren? Ik kon ze immers niet bellen of sms’en en appen bestond toen echt nog niet. 

Door hybride werken wordt er steeds meer gevraagd van ons eigen netwerk en geloof het of niet maar het  wifi is niet overal in Nederland even stabiel. Onlangs merkte ik dat mijn eigen netwerk niet helemaal lekker meer werkt. Mij werd door de provider verteld dat dit mede komt omdat de hele buurt thuis werkt. Knap dat hij dat door zijn telefoon kon zien, maar ik snapte zijn punt. Het netwerk is er nog niet volledig op gebouwd om de hele buurt, op hetzelfde moment, te voorzien van internet. Een mooie uitdaging dus voor de providers 🙂

Niet thuis, niet hybride maar….

Fluïde werken. ¿qué?.. Fluïde werken inderdaad. Niet thuis werken, niet op kantoor werken maar werken op een plek speciaal ingericht voor gelijkgestemden. Je kunt hier dus brainstormen met jouw collega’s of juist je afzonderen om even alleen aan de slag te gaan. 

Hyperautomatisering

Alles wat ook maar geautomatiseerd kan worden, automatiseren. De gedachte daarbij is dat wanneer standaard zaken geautomatiseerd worden er meer tijd is voor het werk. Kanttekening, mensen worden hierdoor wel luier want alles wordt voor je gedaan. Mocht ooit de stroom niet meer werken, dan ben je eerst bezig de mensen weer bij te brengen hoe het ook alweer moest voordat men het probleem handmatig kan verhelpen.